Hevesaranyos Községi Önkormányzatának nyertes pályázatai

 

  1. Projekt címe: A hevesaranyosi polgármesteri hivatal épületének rekonstrukciója

Projekt célja/ rövid összefoglalása: A projekt célja a hevesaranyosi polgármesteri hivatalnak is helyt adó faluház épületének tetőrekonstrukciója.

Projekt összefoglalása: A projekt által érintett ingatlan, a hivatalnak is helyt adó épület a település egyetlen közösségi tere, ahol lehetőség van helyi kultúra, szabadidős tevékenységek megtartására, ez pedig támogatja a helyi kultúra megtartását és azok továbbvitelét, a feltörekvő generáció számára.

A fejlesztés lefőbb célja, hogy a helyi önkormányzat igényes környezetet tudjon biztosítani a helyi lakosoknak a közügyek intézésére, továbbá a helyben dolgozók munkakörülményeinek javítása a projekt megvalósulásával, valamint, hogy a hivatal működési költségei tartósan csökkenthetőek legyenek.

A projekt teljes elszámolható összege 27 591 483 Ft-ot jelent.

 

  1. Projekt címe: Belterületi útfelújítás Hevesaranyos településen

Projekt célja, rövid összefoglalása: A projekt célja Hevesaranyos önkormányzatának tulajdonban lévő belterületi utak felújítása. A projekt keretében megvalósuló építési, felújítási munkálatok: Szabadság utca útfelújítása Laskó patak hídtól a postáig és a posta előtti Béke utcáig tartó ág.

Projekt összefoglalása: A projekt előkészítési szakaszában az Önkormányzat koordinálásával igényfelmérés készült a település belterületi utcáinak korszerűsítésére,felújítására. Kiválasztásra került továbbá a pályázatot elkészítő szakcég, amely a projekt tervezési és műszaki feladatain túl, a pályázat összeállítását és benyújtását is végzi.

A településvezetés lehetőségeihez mérten olyan infrastruktúra-fejlesztéseket támogat, amelyek javítják a település általános környezeti állapotát, segítik a település fenntartható fejlődési pályára állítását. Ebből következően kulcsfontosságú a pályázat megvalósulása.

A projekt teljes elszámolható összege 20 420 060 Ft-ot jelent.